čtvrtek 23. srpna 2012

Shopping Mania 4: aneb úlovky z dovolené:-)


Čau ženy,

po dlouhé době "nenakupování" jsem se na exotické dovolené v Česku vrhla kontrolu stavu českých, respektive brněnských obchodních domů. Abych to hned na začátku shrnula, tak je to prostě tragédie s velkým T. Všude mají zboží na jedno brdo, navíc ukrutně předražené, takže už třetím rokem zůstávám u toho, že v Česku kupuju až na výjimky pouze kosmetiku. 

Ne jinak to bylo i tentokrát, avšak než začnu se samotnými výrobky, dovolte mi, abych si v krátkosti postěžovala na "české prodavačky"....ty jsou totiž kapitola sama pro sebe. Slova jako tragédie nebo katastrofa mi přijdou poněkud nepřesná, ba co víc...málo výstižná. V 99% procentech jsou to prostě nevychované krávy a hotovo!


To, že vás drtivá většina těchto paniček při vstupu nebo opouštění obchodu nepozdraví už beru jakou typickou českou vlastnost a vlastně už se nad tím až tak nepozastavuju. Ale to, že vám ty kravky neodpoví na váš pozdrav mi přijde jako vrchol. Ten samý případ je, když se k vám chová arogantně nebo je totálně duchem mimo; anebo když se přeslazeně usmívá a už u vchodu vás pomalu znásilní jenom, aby vám mohla pomoct a PORADIT s výběrem ( jenom abych to uvedla na pravou míru: do parfumerií a drogerií nechodím nepřipravená a ikdyž jdu na čumendu, vetšinou vím "vo co go". Takže jsem párkrát slečnám chtěla udělat radost a na něco se jich zeptala. No a dostalo se mi naprosto zcestné odpovědi, takže jsem usoudila, že bohužel většina českých prodavaček nemá tucha, co to vlastně prodává).

Taky se mi často stává, a to zásadně v Česku, že u výrobku je uvedená určitá cena, ale na pokladně zjistíte, že je ve skutečnosti o třetinu vyšší. Když si pak následně dovolíte protestovat, nemá to daleko k tomu, že vás pošlou do -----, však vy víte kam. Další věc co nesnáším na českých prodavačkách je, že si vás na první pohled otipují podle oblečení (většinou špatně) a podle toho se k vám chovají. Sakra jak můžou vědět, jestli na něco mám nebo nemám jenom proto, že mám na sobě teplákový overal a tenisky?! To musím pro každý krém lítat v lodičkách s Vuittonkou?!

No a zvláštní kapitolu tvoří vzorečky. Přijde mi, že si je ty kravky rozeberou pro sebe a kamarádky a na zákaznice se můžou víte co. V 90 % se mi na dotaz, zda mají vzoreček toho nebo toho dostane záporné odpovědi a to prosím bez toho, aniž by se dotyčná podívala...to je ale paměť že? Tady v Itálii vám dají s sebou v parfumerce vzoreček, ikdyž koupíte obyčejné mýdlo a v Česku si o něj musíte říct. Teda ne, že bych se u pokladny ztrapňovala říkáním si o vzoreček, ale v Douglasu jsem byla svědkem toho, jak si paní přede mnou o vzoreček řekla. S velkou neochotou a falešným americkým úsměvem prodavačky se jí ho dostalo. Mně, která utratila mnohem víc a držela hubu se nedostalo ani toho falešného úsměvu.

No a když je pak na mě náhodou někdo fakt milý (většinou u pokladny v supermarketu), tak jsem z toho fakt mimo a pomalu z toho nemůžu zaspat:-) Chjoo...no radši už toho nechám, páč by to byl hodně dlouhý monolog. Jen mě zajímá, jak jste na tom s prodavačkama v Česku vy? Máte to štěstí, že jsou milé anebo jste na tom stejně jako já?

Toť moje vsuvka na téma prodavačky a teď už k samotným nákupům. Jak můžete vidět z fotek, tak de facto všechno je na jedno brdo. Já jsem totiž největší úchyl na citrusové vůně. Takže pokud něco voní po citrónu, limetce, pomeranči nebo něčem podobném, musím to mít:-) No, každý máme něco nebo ne?


L´OCCITANE THÉ VERT aneb sprcháč (75 ml) a krém na ruce (30 ml) s vůní zeleného čaje. A protože mám toaletní vodu z této edice, musím nutně mít i sprcháč a krém, to dá rozum ne? :-) Obojí bylo v dárkovém balení za 258 Kč.


Pro změnu L´OCCITANE VERVEINE SORBET aneb letní limitka již existující voňavé řady Verbena (Vereine). Naprosto nádherná citrusová vůně, kterou jsem prostě musela mít:-) Zleva: Sprchový gel (75ml), tělové chladící mléko (75 ml), toaletní voda (100 ml) a exfoliační sprchový gel (70 ml). Cena toaletky je tuším okolo 1045 Kč, zbytek byl v dárkovém balení, které jsem dostala darem k nákupu.
V citrusové serenádě pokračujeme s českou značkou MANUFAKTURA, která k mojí velké radosti mimo jiné vyrábí řadu s vůní Mojita. K tomu se tam od stejné značky válí mýdlo z bahna z Mrtvého moře. Krom toho je tam mýdlo Mojito, sprchový a koupelový gel, pečující šampon, krém na ruce a sůl do vaničky, (kdybych si do vany k plavaní nebrala Becherovku, tak by mě to i lákalo ochutnat:-D, mňam mňam). Jinak ceny netuším, páč to byl dárek k narozeninám.


Další voňavá věc, tentokrát z vídeňského BODYSHOPU. Jedná se o pokojový parfém (100 ml) za 10 EUR, který se používá i na oblečení nebo tělo a vonný olej s vůní mandarinky a tangela (10ml) za 8 EUR (hmm....co je to tangelo jsem nevěděla, takže jsem si to musela vygůglit. Pokud to někoho zajímá, tak je to citrusový hybrid pomeranče, mandarinky a pomela).
No a k tomu jsem koupila tzy. "bředolapač" za 5 EUR.

Opět něco z českých luhů a hajů. Tentokrát Tea Tree Oil  krém od DR. POPOVA (50 ml) za lidovou cenu 95 Kč. Jsem zvědavá, protože zatím znám od Popova jenom Psylium na dobré kakání:-)

DR. HAUSCHKA testovací balení pro chudáka s bředama jako já:-( V zoufalém hledání zázraku jsem narazila na tohle a musím se přiznat, že po vyzkoušení jsem objednala plné verze výrobků. Vypadá to zatím nadějně, takže v budoucnu bude určitě samostatný článek.
LA ROCHE POSAY - termální voda v praktickém kabelkovém balení (50 ml) za 2 EUR. Tady asi není co dodat ne?

A jako poslední si nechávám tohoto krasavce od BARBARY HOFMANN. Jedná se o štětec na make-up za 345 Kč. Musím říct, že jsem z něj fakt nadšená a určitě o něm napíšu něco samostatně. Je to miláček číslo jedna!




2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

s těmi prodavačkami souhlasím.. Byla jsem v Douglasu jestli nemají někjaký vzorky zdarma .. Prodavačka se na mě tak divně podívala a dala mi jenom 1 vzorek - 1,5 ml... Nány.

Anonymní řekl(a)...

Být tebou, jsem ráda i za ten malý vzorek, takových jako ty, co si chodí pro vzorky zdarma a stejně si pak nic nekoupí je dost.

Okomentovat

Translate

Štítky

Pravidelní čtenáři

Používá technologii služby Blogger.