středa 2. května 2012

Jak na make-up v létě



Čau ženy,


protože se léto nezadržitelně blíží, rozhodla jsem se proto sesmolit článek o tom, jak se s našimi oblíbenými barvičkami vypořádat v létě. Nečekejte nic převratného a nového. Jde spíš o takové malé shrnutí, které vám jistě nebude cizí, ale jak se říká: "Opakování je matka moudrosti":-) A jelikož se ne každá z nás narodila přirozeně krásná, což je právě můj případ, tak je potřeba v mystifikaci okolí pokračovat i v horkých letních měsících. Pokud se stejně jako já odmítáte vzdát svých oblíbených barviček, čtěte dál...


1. PRIMER


  • vyhlazuje  pokožku
  • zmírňuje nedokonalosti
  • prodlužuje trvanlivost make-upu
Primer neboli podkladová báze by měl být krokem číslo jedna a měl by se používat i v létě. Měly bychom se zaměřit na výrobek s lehkou konzistencí a vybrat barvu dle pleti. Pokud je tedy vaše pleť světlá, volte neutrální odstín; pro olivovou pleť se hodí barva broskvová a pro pleť se sklony k červenání, které se v létě stupňuje, vyberte zelený primer, který začervenání potlačí.


2. MAKE-UP





Obecně platí, že v létě je běžné, nahradit make-up tónovacím krémem, který má lehčí texturu. V některých případech je však na místě, ponechat si svůj běžný make-up i v létě: např. když máte suchou nebo citlivou pleť, protože pak make-up působí jako ochranný štít pro pečující kosmetiku. 

Dalším případem, kdy je dobré ponechat si make-up v kosmetické taštičce i přes léto, je ten, kdy potřebujete zakrýt nedokonalosti, které tónovací krém zakrýt nedokáže. Je dobré vybrat produkt tekutý a malilinko tmavší než je vaše pleť, aby vaše pleť působila svěže.



3. KOREKTOR






Pro spoustu z nás je korektor nepostradatelný také v létě, neboť tmavé kruhy, skvrny, malé vrásky a pupínky nejezdí na dovolenou. Nejlepší způsob, jak na korektor v létě, je vklepat jej jemně bříšky prstů do pokožky přes make-up nebo tónovací krém. Vybírejte beige-odstíny podobné barvě vaší pokožky. Pro krytí tmavých kruhů pod očima jej naopak naneste pod make-up a použijte oranžový odstín.




4. ROZJASŇOVAČ





Rozjasňovač by se měl používat především při večerním líčení pro dosažení efektního make-upu. Je celkem jedno, jestli si vyberete produkt v tužce, práškový nebo krémový. Ty z vás, které mají olivovou pleť však buďte při výběru opatrné, protože ne všechny odstíny jsou pro vás vhodné: vybírejte především ty se zlatými odlesky.




5. PUDR & CO.





Pudr a tvářenka by se měly vybírat dle věku nositelky. Pokud je pleť pevná, svěží a odpočatá, použijte pudrovou tvářenku v odstínech růžové nebo oranžové. Aplikujte pomocí štětce. Pokud máte již nějaké ty vrásky nebo je vaše pleť nějakým způsobem nejednotná, tak se pudrovým produktům raději vyhněte a použijte ty krémové. Nebudou se usazovat ve vráskách a budou působit hezky přirozeně. Aplikujte prsty.




Jak jste na tom s make-upem v létě vy? Ubíráte na plynu anebo si jedete stejně jako já v celoroční rutině?

Mějte hezký den
Eva

0 komentářů:

Okomentovat

Translate

Štítky

Pravidelní čtenáři

Používá technologii služby Blogger.